Software-updates CS 3

[23.10.2019] Märklin ontwikkelt voortdurend de besturingssoftware van het Central Station 3 en het CS 3 plus. Deze ontwikkelingen komen in de vorm van software updates beschikbaar.

De updates kunnen of direct in het Central Station 3 worden geladen (een verbinding met het internet via een router is dan vereist) of het update-bestand kan van deze website via een PC op een USB-stick worden opgeslagen, die vervolgens op de CS 3/CS 3 plus wordt aangesloten. Zie ook de pagina’s 6 en 25 van de handleiding die hier te downloaden is.

De nieuwste update voor CS 3/CS 3 plus is versie 1.4.1. De belangrijkste uitbreiding hierin is versie 3.55 voor het Mobile Station 2.

Op 23 oktober 2019 is een aanvullende update verschenen met een verbetering onder de motorkap, zowel on-line als op USB-stick. Functioneel is er niets veranderd. Daarom verandert het versienummer 1.4.1 niet

● USB-Stick Update CS 3/CS 3 plus

Stand 23 Oktober 2019

De nieuwste update voor de CS 3/ CS 3 plus is ook voor een USB-stick beschikbaar. Het gaat ook hier om versie 1.4.1.

Als u de CS 3 / CS 3 plus niet via een netwerk kunt updaten, kunt u met een USB-stick een update naar versie 1.4.1 uitvoeren. U gaat dan als volgt te werk:

U downloadt het bestand CS3 update (189 MB) en sla dit bestand op een USB-stick op in de hoofdmap. U vindt dit bestand op de Duitse Märklin site onderaan de pagina "Download-Bereich". Na acceptatie van de licentievoorwaarden verschijnt het venster Downloads waar u het bestand CS3 Update (189 MB) vindt om te downloaden.

Zie verder pagina 25 uit bovengenoemde handleiding.