Software-updates CS 3

[04.02.2020] Märklin ontwikkelt voortdurend de besturingssoftware van het Central Station 3 en het CS 3 plus. Deze ontwikkelingen komen in de vorm van software updates beschikbaar. Naast de update-informatie op deze pagina vindt u hier meer informatie over het Central Station 3 / 3plus.

De updates kunnen of direct in het Central Station 3 worden geladen (een verbinding met het internet via een router is dan vereist) of het update-bestand kan van deze website via een PC op een USB-stick worden opgeslagen, die vervolgens op de CS 3/CS 3 plus wordt aangesloten. Zie ook de pagina’s 6 en 25 van de handleiding die hier te downloaden is.

De nieuwste update voor CS 3/CS 3 plus is versie 2.0. Deze versie biedt een groot aantal nieuwe mogelijkheden. De belangrijkste zijn:

  • Een alternatief voor het seinpaneel in de vorm van een track lay-out naast de bestaande plaat. De plaat is een weergave van het sporenplan. De track lay-out is een seintableau. Beide vormen kunnen naast elkaar worden gebruikt. U kunt zelf kiezen welke vorm u waar gebruikt: zoals bijvoorbeeld het bestaande seinpaneel op de CS3 en de track lay-out via de webapp op uw computer.
  • Het bewerken van zowel locomotieven als artikelen is overzichtelijker gemaakt, hetgeen het toevoegen/wijzigen eenvoudiger maakt.

Een overzicht kunt u hier downloaden.

Alvorens u een update start, dient u met het volgende rekening te houden:

  1. Maak als eerste een update van uw CS 3/CS 3 plus;
  2. Aanbevolen wordt om alle apparaten die op de CS 3/CS3 plus zijn aangesloten, hiervan los te koppelen;
  3. Als u meerdere CS 3 aparaten bezit, voert u de update achter elkaar uit. U begint pas met de update van het volgende apparaat nadat de update op het vorige apparaat is afgerond;
  4. Als u de update via een USB-stick uitvoert, dient u vorige update bestanden eerst van de USB-stick te verwijderen;
  5. Controleer na de update of andere componenten (zoals de GFP) onder Systeem een rode punt tonen. Dat betekent dat hiervoor dan ook een update beschikbaar is, die eerst moet worden uitgevoerd alvorens u de CS 3/CS3 plus weer inbedrijf neemt.

Bij de eerste start na de update wordt u gevraagd om aan te geven dat u de veiligheidsvoorschriften heeft gelezen en dat u het daar mee eens bent. De veiligheidsvoorschriften in het Nederlands kunt u hier downloaden.

● USB-Stick Update CS 3/CS 3 plus

Stand 6 December 2019

De nieuwste update voor de CS 3/ CS 3 plus is ook voor een USB-stick beschikbaar. Het gaat ook hier om versie 2.0.
Als u de CS 3 / CS 3 plus niet via een netwerk kunt updaten, kunt u met een USB-stick een update naar versie 2.0 uitvoeren. U gaat dan als volgt te werk:

U downloadt het bestand CS3 update (190 MB) en sla dit bestand op een USB-stick op in de hoofdmap. U vindt dit bestand op de Duitse Märklin site onderaan de pagina "Download-Bereich". Na acceptatie van de licentievoorwaarden verschijnt het venster Downloads waar u het bestand CS3 Update (190 MB) vindt om te downloaden.

Zie verder pagina 25 uit bovengenoemde handleiding.