Märklin Logo
 

Märklin

In 2009 vierde Märklin het 150-jarig bestaan. Na een aanvankelijk zeer breed speelgoed assortiment, concentreerde het aanbod zich in de loop der jaren op de productie van elektrische modeltreinen in verschillende schaalgrootten. Dankzij de uitstekende kwaliteit van de producten is de naam Märklin wereldwijd synoniem voor modeltreinen. Ook tegenwoordig is metaal een belangrijke grondstof voor de fabricage van locomotieven, die daardoor naast hun betrouwbaarheid en hoge prestaties bovendien aan waarde toenemen.

Märklin H0: In de schaalgrootte van 1:87 wordt het grootste gedeelte van de Märklin-producten gemaakt. De grote bedrijfszekerheid van het Märklin H0 drie-rail-wisselstroom systeem heeft er toe geleid dat deze schaalgrootte wereldwijd de grootste is. Sinds 2000 zijn alle Märklin H0-locomotieven af fabriek digitaal te besturen.

Märklin Spoor 1: In schaal 1:32 bouwt Märklin het “Koningsspoor” van de modelbaan. Spoor 1 producten kenmerken zich door een bijzonder nauwkeurige weergave van het voorbeeld en uitstekende rijeigenschappen die in combinatie met het hoge gewicht van het model tot een fascinerende belevenis leiden. Als systeemproducent levert Märklin vanzelfsprekend een compleet railprogramma in Spoor 1.

Märklin Spoor Z: Modelspoorders kiezen niet alleen bij plaatsgebrek voor Spoor Z in schaal 1:220. Märklin is de enige grote fabrikant in Europa van deze schaalgrootte van allerkleinste modelbaan, die naast bevlogen modelbaanbouwers ook verzamelaars aanspreekt.

Naar Nederlandse Märklin WebsiteNaar Duitse Märklin Website
Trix Logo
 

Trix

Door Trix zijn sinds de jaren 30 uit de vorige eeuw metaalbouwdozen en elektrische modeltreinen geproduceerd. In 1997 nam Märklin Trix over.

Trix H0: Traditioneel richt Trix zich op gelijkstroombanen. In schaal 1:87 heeft Trix zijn positie verworven op de wereldmarkt door een bijzondere kwaliteit en speciale modellen. De oorspronkelijke vestiging in Nürnberg verklaart de ontwikkeling van hoogwaardige Beierse modellen.

Trix N - Minitrix: De spoorgrootte N in schaal 1:160 is na H0 het tweede grootste segment in de modelbaanmarkt. Trix is in deze ontwikkeling maatgevend geweest. Spoor N heeft in vergelijking met Spoor Z een betere detaillering en profiteert ten opzichte van Spoor H0 van de ruimtewinst. Spoor N vraagt namelijk een kwart van de voor H0 benodigde ruimte.

Naar Nederlandse Trix WebsiteNaar Duitse Trix Website
LGB Logo
 

LGB

Ook het merk LGB, sinds 2007 onderdeel van Märklin, kenmerkt zich door traditie: De Lehmann-Gross-Bahn (LGB) in Spoor G is wereldwijd dé fabrikant van modeltreinen voor binnen èn buiten. Als weerbestendige speelbaan zijn de LGB-modellen vooral geschikt voor gebruik buitenshuis. De schaalgrootte van 1:22,5 geeft de miniatuurtrein een extra dimensie. Zowel voor jong als oud biedt LGB veel plezier als tuinspoorbaan. Speciale aandacht is er voor de Zwitserse smalspoorwegen en Amerikaanse modellen, die dan ook in deze landen populair zijn.

Naar Duitse LGB Website