Software-updates CS 3 / CS 3 plus

[29.02.2024] Versie 2.5.2 (6) is te downloaden vanaf de Duitse Website. In deze versie zijn de fouten verholpen die in versie 2.5.1 zijn opgetreden. Verder bevat deze update alle afbeeldingen van de nieuwe modellen 2024. Daarnaast heeft deze update een nieuwe versie 4.13 van het Mobile Station 2. Hierin zijn ook fouten verholpen.

  Software update versie 2.5.2

  Märklin ontwikkelt voortdurend de besturingssoftware van het Central Station 3. Deze ontwikkelingen zijn in de vorm van software update 2.5.2 beschikbaar.

  Update informatie CS 3

  Hoe gaat het updaten?

  De updates kunnen of direct in het CS 3 worden geladen (een verbinding met het internet via een router is dan vereist) of het update-bestand kan van deze website via een PC op een USB-stick worden opgeslagen, die vervolgens op het CS 3 wordt aangesloten. Zie pagina 25 uit de Beknopte Nederlandse CS3-handleiding vanaf softwareversie 2.0 die onderaan deze pagina te downloaden is.

  Alvorens u een update start, dient u met het volgende rekening te houden:

  1. Maak als eerste een backup van uw CS 3;
  2. Aanbevolen wordt om alle apparaten die op uw CS 3 zijn aangesloten, hiervan los te koppelen;
  3. Als u meerdere CS 3 apparaten bezit, voert u de update achter elkaar uit. U begint pas met de update van het volgende apparaat nadat de update op het vorige apparaat is afgerond;
  4. Als u de update via een USB-stick uitvoert, dient u vorige update bestanden eerst van de USB-stick te verwijderen;
  5. Controleer na de update of andere componenten (zoals de GFP) onder Systeem een rode punt tonen. Dat betekent dat hiervoor dan ook een update beschikbaar is, die eerst moet worden uitgevoerd alvorens u het CS 3 weer inbedrijf neemt.

  USB-Stick Update CS 3

  De nieuwste update voor het CS 3 is ook voor een USB-stick beschikbaar. Het gaat ook hier om versie 2.5.1
  Als u uw CS 3 niet via een netwerk kunt updaten, kunt u met een USB-stick een update naar versie 2.5.1 uitvoeren. U gaat dan als volgt te werk:

  U downloadt het bestand CS 3 update (225 MB) en sla dit bestand op een USB-stick op in de hoofdmap. U vindt dit bestand op de Duitse Märklin site onderaan de pagina "Download-Bereich". Na acceptatie van de licentievoorwaarden verschijnt het venster Downloads waar u het bestand CS 3 Update (225 MB) vindt om te downloaden. Zie verder pagina 25 uit de Beknopte Nederlandse CS3-handleiding vanaf softwareversie 2.0 die hieronder te downloaden is.

  Terug naar de vorige CS3-versie

  Voor CS3-gebruikers die terugwillen naar de vorige versie, bestaat de mogelijkheid om de vorige versie 2.4.1 opnieuw te installeren. Dan kan alleen via een USB-update. Hiervoor downloadt u CS3 Update 2.4.1 (240 MB) en kopieert die naar een USB-stick waar geen andere update op mag staan. U verwijdert een eventueel aan uw CS3 aangesloten netwerkkabel. Vervolgens plaatst u de USB-stick in een van de witte USB-aansluitingen van uw CS3. U drukt de linker draaiknop in en houdt die ingedrukt. U drukt ook de STOP-knop in totdat het CS3 beeldscherm omschakelt. U wacht totdat het bekende startscherm weer verschijnt. Versie 2.4.1 is dan geïnstalleerd.

  Handleidingen

  Overige informatiebronnen

  Nederlandse artikelen over het Central Station 3 in het Märklin Magazin kunt u hier downloaden.