Software-updates CS 3 / CS 3 plus

[30.11.2023] Software update versie 2.5.1

Märklin ontwikkelt voortdurend de besturingssoftware van het Central Station 3 en het CS 3 plus. Deze ontwikkelingen komen in de vorm van software update 2.5.1 nu beschikbaar.

Naast de update-informatie op deze pagina vindt u hier meer informatie over het Central Station 3 / 3plus.

Informatie over Märklin Seminars in Nederland vindt u hier.

  De updates kunnen of direct in het Central Station 3 worden geladen (een verbinding met het internet via een router is dan vereist) of het update-bestand kan van deze website via een PC op een USB-stick worden opgeslagen, die vervolgens op de CS 3/CS 3 plus wordt aangesloten. Zie ook pagina 25 van de handleiding die hier te downloaden is.

  Alvorens u een update start, dient u met het volgende rekening te houden:

  1. Maak als eerste een backup van uw CS 3/CS 3 plus;
  2. Aanbevolen wordt om alle apparaten die op de CS 3/CS3 plus zijn aangesloten, hiervan los te koppelen;
  3. Als u meerdere CS 3 aparaten bezit, voert u de update achter elkaar uit. U begint pas met de update van het volgende apparaat nadat de update op het vorige apparaat is afgerond;
  4. Als u de update via een USB-stick uitvoert, dient u vorige update bestanden eerst van de USB-stick te verwijderen;
  5. Controleer na de update of andere componenten (zoals de GFP) onder Systeem een rode punt tonen. Dat betekent dat hiervoor dan ook een update beschikbaar is, die eerst moet worden uitgevoerd alvorens u de CS 3/CS3 plus weer inbedrijf neemt.

  ● USB-Stick Update CS 3/CS 3 plus

  De nieuwste update voor de CS 3/ CS 3 plus is ook voor een USB-stick beschikbaar. Het gaat ook hier om versie 2.5.1
  Als u de CS 3 / CS 3 plus niet via een netwerk kunt updaten, kunt u met een USB-stick een update naar versie 2.5.1 uitvoeren. U gaat dan als volgt te werk:

  U downloadt het bestand CS3 update (225 MB) en sla dit bestand op een USB-stick op in de hoofdmap. U vindt dit bestand op de Duitse Märklin site onderaan de pagina "Download-Bereich". Na acceptatie van de licentievoorwaarden verschijnt het venster Downloads waar u het bestand CS3 Update (225 MB) vindt om te downloaden.

  Zie verder pagina 25 uit bovengenoemde handleiding.