[10.05.2023] De elektrische locomotief 185 367-0 "Günni Goederentrein" wordt in 2023 in een eenmalige oplage alleen voor Insider-Clubleden geproduceerd.
De bestelling gaat heel eenvoudig: u bestelt met uw Club-card bij uw dealer. Een bestelbon is niet nodig. Meer informatie over dit exclusieve product vinden Clubleden in de clubzending 2/2023, die in April verschijnt.

Besteltermijn sluit: 31 Mei 2023

Elektrische locomotief Serie 185.2 | Art.-Nr.: 36648

Locomotieven in fel verkeersrood zijn prachtig om te zien, geen twijfel mogelijk. Kleurrijke machines met een doordacht design zijn echter nog mooier en trekken de aandacht. Ze zijn inmiddels in groten getale op de Europese rails onderweg. Maar geen ervan kijkt de nieuwsgierige toeschouwers met zulke grote ogen aan. Dit is een locomotief uit serie 185.2. De 185 367 om precies te zijn. Hij werd op 20 september 2019 gepresenteerd in het DB Museum Nürnberg.

Deze unieke locomotief draagt de naam "Günni goederentrein". En sinds deze locomotief voor goederentreinen in Duitsland en Oostenrijk rijdt, trekt hij fotografen naar het spoor. De locomotief uit de TRAXX-familie is de mascotte van DB Cargo geworden. Maar wie is eigenlijk "Günni"? Aanvankelijk een van de in totaal zeven personages uit de familie "Little ICE" en dus een speelfiguurtje. Hij verkeert in het beste gezelschap, want naast "Robbi Regio", "Ida IC" en "Opa Adler", om er maar een paar te noemen, kan "Günni Goederentrein" aan boord van ICE's en IC-treinen worden gekocht.

Omdat zijn uiterst kleurrijke design zo goed werd ontvangen, rijpte al snel het idee om "Günni" als het ware tot leven te wekken, en wel op een echte goederentreinlocomotief. En die is nu, aldus uitgedost, in gebruik. In september 2019 werd de 185 367 stap voor stap omgebouwd van een doodgewoon trekpaard van de Deutsche Güterbahn tot de kleurrijke "Günni". En deze heeft een eigenzinnig motto: "Het maakt niet uit hoe goed je rijdt - Günni rijdt goederen!" Deze slogan staat op de locomotiefbak van de 5600 kW sterke machine. Wat weten we nog meer over "Günni"? Hij rijdt het liefst met een lange rij kleurrijke containerwagens door het land.

Het minst leuk vindt hij alleen rijden, of met maar een paar aangekoppelde wagens. De modelspoorliefhebbers vinden dat ook. Gelukkig biedt het Märklin-programma daarvoor een ruime keuze. Hier vindt u veel geweldige modellen voor tijdperk VI, van container- tot ketelwagens. Daarmee slaat het exclusief voor Märklin Insider- en Trix-Clubleden gemaakte model zeker een goed figuur. Maar ook in de vitrine is "Günni" beslist een blikvanger.

 De elektrische locomotief serie 185.2 van de Deutsche Bahn AG (DB AG) heeft bedrijfsnummer 185 367-0. Sinds september 2019 rijdt zij in een opvallende reclame-outfit als "Günni Goederentrein".

De locomotief heeft een digitale mfx-decoder en uitgebreide geluidsfuncties. Alle vier assen worden aangedreven via een cardanas en hebben antislipbanden. Het rijrichtingsafhankelijke driepuntsfrontlicht en twee rode sluitlichten branden in conventioneel bedrijf en zijn in digitaal bedrijf schakelbaar.

De driepuntsfrontlichten aan loczijde 1 en 2 zijn elk afzonderlijk digitaal uit te schakelen, hetgeen resulteert in de ingeschakelde dubbele A-verlichting aan weerszijden. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte en rode ledlampjes. Aan de voorkanten van de locomotief zijn de handgrepen afzonderlijk gemonteerd. Er bevinden zich twee mechanisch werkende stroomafnemers op het dak

De lengte over de buffers bedraagt 21,7 cm. Meer informatie over Günni en zijn vriendjes vindt u hier: www.der-kleine-ice.de/der-kleine-ice-und-seine-freunde/guenni-gueterzug/

Highlights:

 • Aantrekkelijk design als Günni Goederenlokomotief
 • Onderstel en opbouw uit metaal.
 • mfx-decoder met uitgebreide gebruiks- en geluidsfuncties.
 • Afzonderlijk gemonteerde handgrepen op de fronten van de loc.

Prijs: 299,00 EUR


Alleen voor clubleden.
Word nu clublid!

Spoor H0 Tijdperk VI Locomotieven

Folders om te downloaden


Jetzt Clubmitglied bei Märklin werden und von den Leistungen profitieren
 

Märklin Clublidmaatschap

Nog geen Clublid? Meldt u dan snel online aan!

Uw voordelen op een rij:

 • Alle 6 uitgaven van het Märklin Magazin
 • 6x per jaar het INSIDER-Clubnieuws
 • Mogelijkheid om exclusieve Clubmodellen te bestellen
 • Gratis Club-jaarwagen
 • Gratis de Märklin Hoofdcatalogus en Märklin folders met nieuwe modellen

--- en nog veel meer!

Finden Sie jetzt einen Märklin Fachhändler in Ihrer Nähe
 

Bestel nu dit model bij uw dealer in de buurt

 • Advies van de vakman
 • Een grote keuze aan artikelen van Märklin, Trix en LGB
 • Service ook aan de telefoon

Gaat u langs of bel, onze dealers heten u van harte welkon!

Naar Dealer zoeken