Vanuit het verleden naar de toekomst

[27.07.2021] Voorbeeld: Diesellocomotief serie 218 van de Deutsche Bahn AG (DB AG), reparatiewerf Cottbus. Dieselhydraulische locomotief met elektrische treinverwarming. Bedrijfsnummer 218 497-6. Zoals in gebruik vanaf 2021. 

Highlights:

  • Fraaie vormgeving van reparatiewerf Cottbus.
  • Voor het eerst met de markante sneeuwruimers aan beide front- zijden van de loc.
  • Voorbeeldgetrouwe dakuitvoering van de 218.4 met grote ventilator.
  • Machinistencabineverlichting digitaal schakelbaar.
  • Zittende machinistfiguur in machinistencabine.
  • Aantrekkelijke vormgeving door FZI Cottbus.

De gedetailleerd uitgevoerde loc symboliseert met zijn bijzondere lakwerk de geschiedenis van Fahrzeuginstandsetzung Cottbus, van stoomlocreparatie tot de modernste werf voor het gecompliceerde onderhoud van ICE’s.

Als partner ondersteunen Märklin en Piko intensief het 218 497-6 project vanaf het begin.

Diesellocomotief Serie 218 (Art.Nr.: 39187)

Zo werd op 8 juli 2021 de pas gereviseerde dieselloc 218 497 in de vestiging Cottbus gepresenteerd. Eigenaar is DB Fahrzeuginstandhaltung GmbH (FZI) en in de toekomst zal hij als huurloc worden ingezet. FZI liet de 218 497-6 van tweedelig lakwerk voorzien, dat de geschiedenis van de werf in Cottbus, van stoomlocreparatie (zwart-rood) tot ICE-onderhoud (ICE-wit met rode strepen) symboliseert. DB-FZI gaat in de toekomst in Cottbus de modernste en milieuvriendelijkste spooronderhoudswerf van Europa exploiteren. Tot 2026 ontstaan op de huidige standplaats een nieuwe ICE-hal voor onderhoud en reparatie van de ICE-4, een hal voor de ombouw van dieselvoertuigen naar met hybride voertuigen met elektroaandrijving, evenals een technologiecentrum voor onderzoek naar hybride technieken en moderne leerwerkplaatsen.

Alle bijzonderheden ontdekken.

folder
 

Download nu de informatiefolder over deze unieke locomotief!

Nederlandse folder
spoor z
 

Het model is ook in Spoor Z (Art.Nr.: 88807) verkrijgbaar

Minitrix
 

Minitrix heeft deze uitvoering ook (Art.Nr.: 16825)

By calling the video you agree that your data will be transmitted to YouTube and that you have read the privacy policy.

In Märklin TV aflevering 109 presenteren wij u het Clubmodel in productie, het bijzondere BR 218-model en de bouwvorderingen van de LGB-Freilandbaan.