Serie 08

De 08 1001 behoort tot de grootste stoomlocomotieven die indertijd op het Duitse spoorwegnet onderweg was. Reden genoeg voor Märklin om deze bijzondere machine met een bewogen geschiedenis voor uw modelbaan als H0-model te presenteren.

39242 Sneltrein-stoomlocomotief serie 08

Digitaal schakelbare rijwerkverlichting

Voorbeeld: Zware sneltrein-stoomlocomotief serie 08, met poederkool-sleeptender op onderstel 2´2´T34. Uitvoering als testlocomotief met poederkool-stookinrichting van de Deutsche Reichsbahn van de DDR (DR/DDR). Locomotiefbedrijfsnummer 08 1001. Zoals midden jaren 50 in gebruik.

Model: Met digitale decoder mfx+ en uitgebreide licht- en geluidsfuncties. Geregelde hoogvermogenaandrijving met vliegwiel in ketel. 4 aangedreven assen. Antislipbanden. Locomotief en tender grotendeels van metaal. Rookgarnituur uit 72270 is standaard ingebouwd. Met de rijrichting wisselend tweepuntsfrontsein op loc en tender, evenals ingebouwde rookgarnituur in conventioneel bedrijf, digitaal schakelbaar. Bovendien met digitaal schakelbare cabineverlichting en onderstelverlichting. Verlichting met onderhoudsvrije, warmwitte lichtdiodes (LED's). Verstelbaar kortkoppelingsmechanisme tussen loc en tender. Aan de tender een door snelheid bekrachtigde kortkoppeling met NEM-schacht. Kleinst berijdbare boogradius 437,5 mm. Remslangen, verwarmingskoppeling en gestileerde schroefkoppelingen meegeleverd. Lengte over de buffers 29,4 cm.

Highlights:

  • Nieuwe constructie als poederkool-proeflocomotief met poederkool-sleeptender en veel gemonteerde details
  • Cabineverlichting en onderstelverlichting digitaal schakelbaar.
  • Standaard met ingebouwde rookset.
  • Met Speelwerelddecoder mfx+ en uitgebreide licht- en geluidsfuncties.

Dit model vindt u in gelijkstroomuitvoering in het Trix-assortiment onder artikelnummer 22912

Prijs: 629,99

Eenmalige serie

Een video van de sneltrein-stoomlocomotief serie 08 vindt u hier

folder
 

Speciale folder

Download hieronder de folder (4 pagina's, 4 MB)

39242 Indrukkende eenling | Une marginale impressionnante