Rail & Road Event 2019

25 & 26 mei 2019, voormalige NS-wagenwerkplaats Blerick

[18.05.2019] Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 vindt in Blerick nabij Venlo weer het grootste spoorevenement van het zuiden plaats: het Rail & Road Event. Het wordt voor de tweede keer gehouden op het terrein van de voormalige NS-wagenwerkplaats. Materieel in alle soorten en maten, vanaf schaal 1:1 tot en met schaal 1:220, valt er te bewonderen. Uniek is de presentatie van The Flying Dutchman in 1:1 met het bijbehorende Märklin en Trix H0 model.

Märklin is met een stand aanwezig waar mini-workshops CS3 worden gegeven, waar u uw Mobile Station 2 kunt laten updaten naar de laatste versie en waar twee Nederlandse en een Duitse Märklin-medewerker uw vragen beantwoorden.

Pendelbussen rijden van en naar station Venlo. De parkeerruimte in de buurt is namelijk beperkt.

Märklin-/Trix-Preisträger
Plattegrond Rail & Road Event 2019

Tevens pendelt er een museumtrein Mat.64 tussen Eindhoven en Venlo. Kaarten hiervoor zijn te koop in de webshop van Rail Magazine. Kaarten zijn verkrijgbaar met en zonder toegang tot het Rail & Road Event.

Bij binnenkomst krijgt elke bezoeker een plattegrond.

Voorbeeld ontmoet model

x
Voorbeeld van Märklin model 36183 en Trix H0 model 22874

De highlight van de materieelshow is de Vectron 192 232 die door LTE Nederland gehuurd wordt van European Locomotive Leasing (ELL) Austria GmbH. Als honderste Vectron locomotief van ELL heeft dit exemplaar een speciale outfit gekregen: The Flying Dutchman. Het accentueert de inzet van deze locomotief vanaf de van haven Rotterdam aan de Noordzee tot aan de haven van Constanta aan de Zwarte Zee, via Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije en Roemenië.

Tijdens het Rail & Road Event 2019 heeft u de unieke gelegenheid om deze machine van dichtbij én van binnen te bekijken. Een machinist van LTE Nederland is aanwezig om uw vragen te beantwoorden.