Belevenis Märklin

Museum

Märklin Museum - Verleden, Heden en Toekomst.

De oorsprong van het Märklin-Museum is de monsterkamer waarin meer dan 100 jaar geleden de handelaren alle Märklin-speelgoedartikelen in het origineel konden bekijken en uitkiezen. Omdat er toen nog geen vierkleurige afbeeldingen waren, was de directe waarneming bijzonder belangrijk om de fijne kwaliteit te kunnen beoordelen. In de loop der jaren vormde zich een rijke verzameling van het mooiste speelgoed waarvoor natuurlijk niet alleen handelaren zich interesseerden. Dus besloot men de tentoonstelling openbaar toegankelijk te maken. Dat was het begin van het Märklin-Museum, gevestigd in de Holzheimer Strasse in Göppingen waar tot augustus 2005 ook de verkoop, administratie en het magazijn waren ondergebracht. Göppingen ligt in zuid Duitsland tussen Stuttgart en Ulm aan de voet van de 'keizerberg' Hohenstaufen.

Het gebouw aan de Holzheimer Straße werd verkocht en het museum werd tijdelijk ondergebracht in een fabriekshal van de fabriek aan de Stuttgarter Strasse. Op 22 oktober 2006 verhuisde het museum naar het nieuwe pand op de hoek van de Ulmer en de Reutlinger Strasse in het toen genoemde "Märklin Erlebniswelt".

De vertaling van het Duitse woord Erlebnis is 'belevenis'. Er valt namelijk heel wat te beleven in deze 'beleveniswereld'. De museumshop is een Märklin Store geworden waar het gehele Märklin programma wordt aangeboden, inclusief de speciale museumwagens en allerlei fan-artikelen. Er worden daar o.a. workshops en allerlei evenementen georganiseerd. Het museum is er nu ondergebracht met speciale tentoonstellingen. Verschillende modelbanen, groot en klein, zijn er te zien en om bij te spelen. Er is een Servicebalie waar men voor onderhoud en reparatie van actuele Märklin producten terecht kan. Ook is er een groot onderdelenmagazijn waar u zelf onderdelen voor eigen reparatie kunt kopen.

Adres:
Märklin Museum
Reutlinger Straße 2
D-73037 Göppingen
Tel.: (+49) (0) 7161 - 608 289

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur,
Zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.
De entree is gratis.