Modellen voor Clubleden

Elk jaar produceert Märklin speciaal geselecteerde modellen voor de leden van de Märklin Insider club, de Trix Club en de LGB Club. Deze modellen representeren niet alleen spoorweggeschiedenis maar beantwoorden ook aan de laatste stand der modelspoorwegtechniek. Het zijn modellen die exclusief voor de clubleden gemaakt worden en alleen door hun besteld kunnen worden.

1. Clubmodel 2021

Besteltermijn is verlengd tot 31 maart 2021

39445 Elektrische locomotief

serie E 44.5 (H0)

[20.11.2020] Slechts enkele Duitse elektrolocs werden speciaal voor bepaalde trajecten aangekocht. Daartoe behoort echter ongetwijfeld de in 1934 in dienst genomen E 44 507, oorspronkelijk aangeduid met E 44 107. Zijn wortels liggen in de succesvolle proefritten van proefloc E 44 101 vanaf juni 1931 op het bochtenrijke en sterk stijgende traject van Freilassing naar Berchtesgaden. Zijn superioriteit op het gebied van vermogen was overtuigend: Op de helling van 40‰ tussen Bad Reichenhall en Hallthurm kon de E 44 101 zonder problemen 220 ton aanhanggewicht met een snelheid van 50 km/h voorttrekken, terwijl de oude elektrische stangenlocomotieven slechts 90 ton met 30 km/h haalden.

Voorbeeld: Elektrische personentreinlocomotief serie E 44.5 van de Deutsche Bundesbahn (DB). Overwegend ingezet op het traject tussen Freilassing en Berchtesgaden. Glasgroene basiskleurstelling. Uitvoering van de 2e serie, met voorbeeldgetrouwe uitsparingen in de langsdragers. Bedrijfsnummer van de locomotief E 44 507. Zoals in gebruik rond 1960.

Model: Met digitale decoder mfx+ en uitgebreide geluidsfuncties. Geregelde hoogvermogenaandrijving met vliegwiel, centraal ingebouwd. Telkens twee assen in elk draaistel via cardan aangedreven. Antislipbanden. Met de rijrichting wisselend driepuntsfrontsein en twee rode sluitseinen in conventioneel bedrijf, digitaal schakelbaar. Frontseinen aan loczijde 2 en 1 elk afzonderlijk digitaal uitschakelbaar. Wanneer het frontsein aan beide zijden van de loc is uitgeschakeld, is aan weerszijden de dubbele A-verlichting ingeschakeld. Cabineverlichting afzonderlijk digitaal schakelbaar. Verlichting met onderhoudsvrije warmwitte en rode ledlampjes. Beide schaarstroomafnemers als digitale functie afzonderlijk op en neer beweegbaar. Afzonderlijk gemonteerde handgrepen. Machinistencabines met interieur. Machineruimte met reliëfinterieur. Opsteekbare remslangen, koppelingshaak en verwarmingskoppelingen worden afzonderlijk meegeleverd. Lengte over de buffers 16,4 cm.

Highlights:

  • Elektrische locomotief E 44 507 als gedetailleerde nieuwe constructie.
  • Opengewerkte metalen constructie met veel afzonderlijk gemonteerde details.
  • Machinistencabineverlichting digitaal schakelbaar.
  • Op en neer beweegbare schaarstroomafnemer digitaal schakelbaar.
  • Voorbeeldgetrouw heeft het voor de reiziger zichtbare deel van de loc een contrasterende kleur.
  • Met Speelwerelddecoder mfx+ en uitgebreide gebruiks- en geluidsfuncties.
  • Voor het eerst als H0-model uitgevoerd in de beproefde Märklin-kwaliteit.
  • Als gedetailleerde nieuwe constructie voor het eerst bij Märklin.

De elektrische locomotief van de serie E44.5 wordt in 2021 in een eenmailge oplage exclusief voor Insiderclubleden geproduceerd.

Prijs: € 459,00

Dit model vindt u in de gelijkstroomuitvoering in het Trix H0-assortiment onder artikelnummer 22394, exclusief voor Trix-Clubleden.

x
 

Art. nr. 39445

Elektrolocomotief serie E 44.5

 

 

Alleen voor clublieden.

Nu clublid worden.

Märklin
 

Art.-nr 43144

Set personenrijtuigen bij de E 44.5

 

 

Alleen voor clubleden.

Nu clublid worden

Spoor Z
 

Art.-nr 88150

Dubbele diesellocomotief

 

 

Alleen voor clubleden.

Nu clublid worden

Pickup Truck
 

Art.-Nr. 18029

Set Pick-up Truck (2 stuks)

 

 

Alleen voor Clubleden

Nu Clublid worden

 

Meer details in Märklin TV Extra Deel 32

By calling the video you agree that your data will be transmitted to YouTube and that you have read the privacy policy.

Show cookie popup